Ny banbeläggning 2013

bild 1
bild 10
bild 11
bild 12
bild 13
bild 2
bild 3
bild 4
bild 5
bild 6
bild 7
bild 8
bild 9

Under 2013 renoverades banan från en målad asfaltsbana till grusbana. Efter många års diskuterande blev det äntligen dags att renovera banan. Den gamla banan hade två problem, den blev ospelbar i samband med regn och en del sättningar i underlaget gjorde att 'sned-studsandet' tilltog.

I valet mellan olika underlag föll valet på en grusbana, eller mer korrekt en keramisk grusbana. Till skillnad från den traditionella grusbanan som kräver vattning och kontinuerlig gruspåfyllnad, är den keramiska grusbanan i princip underhållsfri. Efter spel måste banan 'dras' och linjerna borstas fram.

I samarbete med GSL och Magnus "Gusten" Gustafsson renoverades banan under v26. Förutom ny banbeläggning byttes även den gamla nätutrustningen.

Förhoppningsvis kommer den nya banan göra oss mindre väderkänsliga, speciellt i samband med sommarträningen och ge oss medlemmar många trevliga tennistimmar.

Så här långt (augusti 2013) har vi bara hört positiva omdömen om den nya banan. Här gärna av dig med dina intryck till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

I samarbete med och Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.